Huom, huom! En myy pentuja osamaksulla

Pentu tulee olla maksettuna kun sitä tullaan hakemaan

tai maksettava hakiessa.

Pentu meiltä?

Periaatteisiini kuuluu että en varaile pentuja joita ei ole. Otan siis vastaan ennakkoon kyselyjä ja tiedusteluja, mutta pentuja en varaile ennen kuin ne ovat syntyneet ja näyttävät siltä että jäävät varmasti henkiin. Mikään ei ole niin tympeää kuin se että joutuu ilmoittamaan perheelle että valitettavasti jäätte ilman pentua koska se ei selvinnyt. Meillä ei ole ns. varausjärjestelmää eli pentuja ei varata kysyjäjärjestyksessä. Valitsen itse perheet joille tahdon pennun luovuttaa ja valitsen myös itse mikä pentu menee mihinkin kotiin. Väri ei saa olla merkitsevä tekijä pentua valitessa, vaikka tietysti toiveita värinkin suhteen saa esittää.


Kun soitat tai laitat sähköpostia, olisi kiva että kertoisit seuraavista asiosta:

*Etsitkö koiraa lemmikiksi, harrastuskoiraksi vai
jalostukseen?

*Missä asut ja ketä perheeseesi kuuluu?

*Koirahistoriasi?
*Etsitkö urosta vai narttua?

*Etsitkö pembrokea vai cardigania? Monesti
sähköpostissa kysellään vain corgin pentuja, mutta koko viestissä ei käy ilmi
onko etsinnässä pembroke vai cardigan.

Kun pennut syntyvät

Rauhoitamme kotimme vierailta ja ylimääräiseltä hälinältä pari viikkoa ennen synnytystä ja ainakin kolme viikkoa synnytyksen jälkeen. Meillä koirat asuvat perheen parissa omakotitalossamme ja pennut syntyvät aina makuuhuoneessamme jossa ne elävät ensimmäiset viikkonsa. Haluamme tarjota emoillemme mahdollisimman stressittömän tiineysajan, synnytyksen sekä synnytyksen jälkeisen pentuajan. Lisäksi alle kolmiviikkoisissa ei ole juurikaan mitään katsottavaa, ne vain syövät ja nukkuvat. Kun silmät aukeavat ja pennut alkavat tutustua maailmaan, ne siirtyvät asumaan keittiöön jossa ne tottuvat normaalin lapsiperhearkeen.
Sisäsiisteysharjoitukset aloitetaan noin neliviikkoisena, kelistä riippuen. Meillä pennut tottuvat myös toisiin koiriin, autoiluun, vieraisiin ja niitä sosiaalistetaan ja käsitellään paljon.
Luovutusikä on aikaisintaan 7 viikkoa.


Kun tulet katsomaan pentuja

Muista että tämä on meidän kotimme ja samalla myös meidän työpaikkamme. Vaikka olemmekin kotona töissä, meilläkin on työaikamme ja olemme töissä seitsemän päivää viikossa. Toivomme että et tule navetta-aikaan eli n. 06-10 ja 15-19. Meillä on myöskin kausitöitä ympäri vuoden, joten ihan tunnin – parin varoitusaika ei riitä. Silloin kun sää sallii, on pellolla oltava ja työt tehtävä. Jos minulla on lomittaja, on päivärytmini tietysti erilainen ja vierailuajankohdaksi sopii melkeinpä mikä vain.

Otathan myös huomioon sen että olemme lapsiperhe, eli menoa ja meininkiä kyllä löytyy. Älä laita päälle ”ykkösiä” sillä olet varmasti yltäpäältä karvoissa meiltä lähdettyäsi. Ymmärräthän sen että pennut sotkevat. Ne pissaavat ja kakkaavat joten varaudu siihen että sukkasi saattaa kastua ja kakkakin voi välillä haista. Olisi myös suotavaa että ensimmäisellä kerralla kun saavut katsomaan, tulisit ilman omia lapsiasi. Pennut ovat vielä pieniä, eikä niitä pääse silloin nostelemaan tai taputtelemaan ja se usein vain hermostuttaa pieniä lapsia. Kun olet käynyt katsomassa pentuja, voit maksaa varausmaksun joka tietysti vähennetään pennun loppuhinnasta.

Muistathan myös että tulet kotiimme, eli vaikka meiltäkin eläimiä löytyy, emme ole yleinen eläintarha. Kotimme on myös yksityisaluetta joten olisi kiva että et räpsisi joka paikasta valokuvia ilman lupaa, sillä ethän tee sitä normaalistikaan kyläillessäsi.


Pentu lähtee kotiinsa

*Eläinlääkärin tarkastamana ja 3-4 kertaa madotettuna

*Mikrosirutettuna

*Oikein ruokittuna, ruokintaohjeet mukanaan

*Rekisteröitynä Suomen Kennelliittoon

*Sukutaulussaanperusterveet vanhemmat. Ymmärräthän kuitenkin että kasvattaja ei ole ennustaja, koskaan ei tiedä mitkä geenit valikoituvat pennuille. Otathan selvää siis rodunmaisista vioista ja sairauksista. Niitä käydään tietysti myös yhdessä läpi. Vaikka paperilla yhdistelmä olisi niin hyvä kuin vain voi olla, voi yllätyksiä tulla, varsinkin kun kyseessä on matalaraajainen rotu. Täysin tervettä rotua tai sukua ei ole, vaan tyyppivikansa löytyy kaikista. Jos haluat sataprosenttisen terveen koiran, pehmolelu vastaa parhaiten kuvausta.

*PEVISA:n(Perinnölliset viat ja sairaudet) mukaan tutkituista vanhemmista. Corgeillasiis vähintään silmät, lonkat ja kyynärät tutkittuna. *Pentureppu mukanaan. Repusta löytyy mm. penturuokaa, puruluita, kuppi, kaulapanta, pentuopas, Kennelliiton papereita sekä tietysti kasvattajan tuki niin hyvissä kuin huonoissakin asioissa. *Kauppakirjana käytetään aina Suomen Kennelliiton kauppasopimusta

*Totutettuna kynnenleikkuuseen

Millaista kotia Haapatassulaiset etsivät?

Haapatassulaiset etsivät pysyvää loppuelämän kotia jossa ne saavat olla perheenjäseniä rajoja ja

rakkautta unohtamatta. Haluan että ongelmien ilmetessä minuun otettaisiin ensimmäiseksi yhteyttä jotta ongelmaa voitaisiin lähteä purkamaan yhdessä. Mikäli joskus tulee vastaan tilanne että pennusta joudutaan luopumaan, haluan että sitä tarjotaan ensin meille takaisin. Mikäli en pysty itse ottamaan pentua, voi olla että joku tuttavani tai toinen kasvatinomistaja etsii omalle koiralleen aikuista kaveria tai on joutunut luopumaan omastaan ja heillä voisi mahdollisesti olla koiranpaikka auki.

Pennun hankintahinta on yleensä vain murto-osa siitä rahasta mitä koiraan menee. Lisäkuluja tulee koiran ruuasta, eläinlääkärikäynneistä, vakuutuksista, harrastuksista, bensoista yms. Lista on loputon. Otathan tämän siis huomioon pentua ostaessasi. Haapatassun kennelistä ei voi ostaa koiraa osamaksulla vaan pentu täytyy maksaa joko käteisellä tai pankkisiirrolla.

Toivoisin että pennut terveystarkastetaan. Mielellään silmät, lonkat ja kyynärät. Terveystuloksilla saisi mittaamattoman arvokasta tietoa siitä, onnistuiko yhdistelmä vai ei.