Jotain minusta

Olen siis Ainassaaren Jenni ja asun perheeni kanssa täällä Haapajärven ja Reisjärven rajalla. Perheeseeni kuuluu avomies, kolme lasta sekä samassa pihassa asuvat appivanhempani.
Meillä on lypsykarjatila joten paimenkoira oli minulle luonnollinen valinta. Olen pienestä asti elänyt eläinten ympäröimänä, lapsuudenkodissani oli myös lampaita, hevosia, koiria sekä kanoja ja ankkoja. Paimenkoiranamme toimi silloin bordercollie. Tilaamme ympäröivät omat pellot ja metsät tilakeskuksen ympärillä omia maita on noin 35 hehtaaria joten koirilla on tilaa temmeltää. Peltolohkojemme vieressä solisee joki missä voi kesäisin käydä viilentymässä. Meillä koirat pääsevät tekemään sitä mihin ne ovat tehty, paimentamaan. Koirat ovat osa elämäämme joten ne kulkevat luontaisesti mukana kaikissa päivän touhuissa, niin sisällä, ulkona kuin navetassa.Näyttelytouhuihin olemme syttyneet pikkuhiljaa joten ensi kesänä voit törmätä meihin lähialueen näyttelyissä. Titteleitä tärkeämpää on mielestäni kuitenkin käyttöpuoli, joten minulle on pääasia että koirat toimivat navetassa ja navetan ulkopuolella. Koulutukseltani olen ylioppilas 2006, karjatalouden ammattitutkinnon suoritin 2010 sekä maatalousyrittäjän ammattitutkinnon 2014. Tällä hetkellä opiskelen liiketalouden at:tä, eli merkonomin tutkintoa. Lisäksi kurssitan itseäi säännöllisesti, yleensä kurssini liittyvät liiketalouteen, eläimiin tai kauppatieteisiin.

Meidän lapsemme ovat jo pienestä pitäen kasvaneet eläinten keskellä oppien samalla kunnioittamaan niin eläimiä kuin luontoakin.

Eläinlääkäri vierailee tilallamme useamman kerran kuussa, aina tarpeen niin vaatiessa. Lisäksi eläinlääkäri käy navetalla vähintään kerran kuussa tekemässä hyvinvointikäynnin.


Koirat syövät meillä 50% lihaa ja 50% nappuloita. Lihan pyrimme suurimmaksi osaksi kasvattamaan itse.


Muita perheemme lemmikkejä ovat lampaamme sekä hamsterimme Lagune ja Sauron. Kesällä 2017 porukkaamme liittyivät myös knabstrupinponi Sirkka 22v sekä torinhevonen Airy 24v. Lisäksi meillä on myös lemmikkilintuja.

*****

I am 29 years old dairy cattle farmer from Finland. We live here in Haapajärvi with my husband and our three kids. My husband´s parents live in the same yard with us.

We have dairy cattle farm, but we also have other animals. Six sheeps are our pets, two hamsters and two cats.

Our vet visits our farm once in a month, so then we also can check that dog issues are ok.

Suvikki

Kurssit ja koulutukset 2015

*Kennelliiton arkitottelevaisuuskoulutusohjaajakurssi (näyttötutkintoa vaille valmis)
*Tokosääntökoulutus Haapajärvellä 22.4.2015
*Toko-alkeiskurssi 2015
*BH-kurssi 2015
*Nautojen ensiapukurssi 23.-24.11
*Hienosti hallinnassa -kurssi

Yhdistyksiä ja seuroja

*Haapajärven Kennelseura

*Suomen Kennelliito

*Suomen Welsh Corgi Seura

*Bernhardinkoirayhdistys

*Suomen Australiankarjakoira ry

*Suomen Bedlingtonkerho ry

*Länsigötanmaanpystykorvat ry

*Sukoka