Jotain meistä


KENNEL HAAPATASSUN

Olen siis Ainassaaren Jenni ja asun perheeni kanssa täällä Haapajärven ja Reisjärven rajalla. Perheeseeni kuuluu kolme lasta sekä samassa pihassa asuvat appivanhempani.

Meillä on lypsykarjatila joten paimenkoira oli minulle luonnollinen valinta. Olen pienestä asti elänyt eläinten ympäröimänä, lapsuudenkodissani oli myös lampaita, hevosia, koiria sekä kanoja ja ankkoja. Paimenkoiranamme toimi silloin bordercollie. Tilaamme ympäröivät omat pellot ja metsät tilakeskuksen ympärillä omia maita on noin 35 hehtaaria joten koirilla on tilaa temmeltää. Peltolohkojemme vieressä solisee joki missä voi kesäisin käydä viilentymässä. Meillä koirat pääsevät tekemään sitä mihin ne ovat tehty, paimentamaan. Koirat ovat osa elämäämme joten ne kulkevat luontaisesti mukana kaikissa päivän touhuissa, niin sisällä, ulkona kuin navetassa.Näyttelytouhuihin olemme syttyneet pikkuhiljaa joten ensi kesänä voit törmätä meihin lähialueen näyttelyissä. Titteleitä tärkeämpää on mielestäni kuitenkin käyttöpuoli, joten minulle on pääasia että koirat toimivat navetassa ja navetan ulkopuolella. Koulutukseltani olen ylioppilas 2006, karjatalouden ammattitutkinnon suoritin 2010 sekä maatalousyrittäjän ammattitutkinnon 2014. Tällä hetkellä opiskelen mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkintoa. Lisäksi kurssitan itseäni säännöllisesti, yleensä kurssini liittyvät liiketalouteen, eläimiin tai kauppatieteisiin.

Meidän lapsemme ovat jo pienestä pitäen kasvaneet eläinten keskellä oppien samalla kunnioittamaan niin eläimiä kuin luontoakin.

Eläinlääkäri vierailee tilallamme useamman kerran kuussa, aina tarpeen niin vaatiessa. Lisäksi eläinlääkäri käy navetalla vähintään kerran kuussa tekemässä hyvinvointikäynnin.

Koirat syövät meillä 50% lihaa ja 50% nappuloita. Lihan pyrimme suurimmaksi osaksi kasvattamaan itse.

Muita perheemme lemmikkejä ovat lampaamm. Kesällä 2017 porukkaamme liittyivät myös knabstrupinponi Sirkka 22v sekä torinhevonen Airy 24v, lisäksi meillä asuu belgianjättikani Hermanni.

Tällä hetkellä laajennamme lypsykarjatilaamme uuden pihaton verran, joka valmistunee alkuvuodesta 2019. Pihattoon tulee Lelyn lypyrobotti joka mahdollistaa joustavammat työajat joten pääsen koirailemaan huomattavasti vapaammin. Laajennuksen jälkeen navetasta löytyy noin parisataa nautaa kaikkineen.

Suvikki