Huhtikuun hulinoita

Keskiviikko 25.4.2018 klo 8:11 - Jenni


Heippa!

Huhtikuu alkaa olla jo lopuillaan ja kevät tekee tuloaan! Ihana iltaisin kuunnella ulkosaunaa lämmitellessä kun kuovit ja töyhtöhyypät huutelevat pellolla. Saatiin kunnon kevättulvatkin pelloille niin että lapset kävivät useampana päivänä kumiveneillä soutelemassa pellolla ja osa koirista heitti jo talviturkinkin.

Terveystarkastuksia on tehty oikein urakalla ja aivan äärettömän iloisena ja onnellisena olin Millan (Nickel Nonette de Jommokk) tuloksista. Lonkat A/A ja kyynärät 0/0. Ihan superhianoa! Vielä kun ikää kertyy ja saadaan enin virta pois niin voidaan todeta että kappas, ihan koira siitä tuli kuin tulikin. :D Millan MyDOgDna-tulos saapui myöskin ja vihdoin pääsemme rekisteröimään neitiä Suomen Kennelliittoon, kun on virallinen dna-tulos siitä että Milla on luonnontöpö eikä typistetty. Tämä dna-tutkimus vaaditaan kaikilta töpöhäntäisiltä koirilta jotka tulevat ulkomailta Suomeen. Ja se on vain hyvä juttu se.

Eilen ajeltiin Veskun kanssa Seinäjoelle silmätarkkeihin. Mukana oli (mäyräkoira Sarahill Crazy For You) Lala, (wcp Annline´s Key To My Heart) Iivari, (wcc Haapatassun Kun Maailma Ei Riitä) Roger sekä (wcc Haapatassun Betty) Betty. Kaikilla neljällä silmät OK!!! Olin aivan ihmeissäni ja sanoin eläinlääkärillekin että tämmösellä porukalla kun lähdetään tarkastuksiin niin olin ihan jo sillä tavalla asennoitunut että ei voi olla käytännössä mahdollista että kaikki olisivat terveitä. Mutta niin ne vain olivat. Joten summa summarum, nyt sen lisäksi että nämä kaikki neljä epeliä ovat hyvännäköisiä, ne ovat myös hyvänäköisiä... :D Matkalla käytiin myös jääkärimuseossa, Vesku kun on jääkärimiehiä. Matkaa silmätarkkeihin meillä kertyy aina se 180km per sivu, joten aamunavettaan kömmittiin neljän aikaan ja iltanavettaan vasta viiden aikaan. Kyllä sitä viiden aikaan aamulla lypsäessä mietti että on tämä saakeli ihan hullu harrastus.. :D Nyt varmaan osa ihmetteli että mikä hemmetin mäyräkoira silmätarkissa? No sehän on Lala! Koira joka tupsahti meidän jengiin niinkuin olisi aina täällä asunutkin. Uskomaton luonne, uskomaton koira. Lala on toukokuussa 2 vuotta täyttävä lyhytkarvainen mäyräkoira. Virallista kokomittausta sille ei ole tehty mutta liekö tuo kaniiniksi mitataan aikanaan. Rokotuksia laittelemme nyt ajantasalle, joten ihan heti Lalaa ei näyttelykehissä näy. Syssymmällä sitten.

Päivittelin Koiramme-osastoakin taas ajantasalle. Meillehän siis putkahti ensimmäiset kymppiryhmän edustajat pari viikkoa sitten. Chic Choix-kennelistä arvostetulta kasvattajalta ja tuomarilta Juha Karekselta saimme kaksi skotlanninhirvikoiranpentua, Chic Choix Dhulert Esmeraldan sekä Chic Choix Dhulert Evansin. Mikäli tähdet ovat otollisessa asemassa, tulee C.C.D. Esmeralda tekemään ensimmäisen pentueensa Chic Choix -kennelnimen alle. Tuttujen kesken kakarat ovat vaan Hilma ja Onni. Hiliman ja Onnin kanssa on tarkoitus kiertää näyttelykehiä sekä suunnittelemme myös oman vieheradan tekoa. Nyt jos joku lähistöllä asuva vinttikoiraihminen tai muuten vain viehetouhusta kiinnostunut tai innostunut lukee, niin otappas yhteyttä ja tuu mun kanssa suunnittelemaan, olis kiva saada joku harrastuskaveri! Meiltä kyllä löytyy maat ja tarvikkeet rataan, mutta kaksin olis aina kivempaa touhuta ja sitten myös mahdollisesti käydä kisoissa.

Me on saatu täällä nyt myös nautiskella mummoseurasta. Miilon (Trafox Kimber) siskolikka Ronja (Trafox Armi Salvinelli) tuli pariksi viikoksi maatilalomalle. Ronja on upeasti säilynyt pembrokeleidi, joka on ollut täällä kuin kotonaan. On käyty peltolenkeillä ja metsälenkeillä ja Ronja on haistellut kevättä ja samalla iloisena piehtaroinut hevosenpaskoissa. :D

Ja sitten kuviin, tietystikin. Laitan tähän pari näpsäytysta menneiltä viikolta. Joku sateinen päivä istun alas ja laittelen kuvasivuston taas ajantasalle. Ja sähköpostit, nekin pitäisi taas käydä läpi. Kiitos kärsivällisyydestä sähköpostien suhteen. Tällä hetkellä eletään varmaan niitä kuuluisia ruuhkavuosia, kun rakennetaan uutta navettaa, tehdään töitä vanhassa, hoidetaan muut eläimet, lapset, koti ja paperityöt sekä suunnitellaan uutta kevättä ja kesää ja koitetaan vähän siivoilla nurkkai ja harrastaa ja jossain maailman välissä vähän nukkuakin, ei oikein hirmuisesti jää aikaa istuskella tietokoneella. No, lapset kasvaa ja navetta valmistuu päivä päivältä, joten nou hätä. Helpotusta luvassa. :D

IMG_8920.JPGIMG_9130.JPGIMG_9399.JPG


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini