Kuulumisia

Lauantai 11.11.2017 klo 12:10 - Jenni


Kuulumisia pentulaatikon ääreltä!

Kittyn tehotrio on jo kohta neljän viikon ikäisiä. Ensimmäiset matolääkkeet on siis jo maisteltu ja kiinteisiin ruokiinkin siirrytty joten Kittyn urakka alkaa pikkuhiljaa helpottaa kun vauvat eivät enää ole pelkästään maidon varassa. Pennut alkavat jo käveleskellä ja touhottaa keskenään, joten nyt on meillä menossa kova sosiaalistamisen aika. Onneksi on vapaaehtoisia pennunleikittäjiä omasta takaa ja Elma on aina vapaaehtoinen pikkukakaroiden riepoteltavaksi.

Helmin pennut nauttivat vielä vain syömisestä ja nukkumisesta, silmätkään eivät ole auenneet. Helmi on äärimmäisen hyvä äiti ja hoitaa kakaransa kyllä ihan viimeisen päälle. Enpä oikein osaa kuvailla onko mitään mahtavampaa ääntä mihin yöllä herätä, kuin maitoa mussuttavat koiranpennut... Tuskinpa on.

Navettaprojekti on edennyt taas ihan huimin harppauksin! Toissailtana lähti rekkalastillinen kattotuoleja Etelä-Suomesta kohti Kakkostietä ja perjantaiaamun ylipitkä kuorma oli perillä. Meille tulee navettaan leveimmät kattotuolit mitä saa valmistaa, sen takia niitä ei ihan joka tehtaalta saanut tilattua. Mutkien kautta saatiin kuorma purettua ja ollaan taas askeleen lähempänä valmista navettaa. Valuhommia on tehty taas useampaankin otteeseen, joten ne alkavat pikkuhiljaa olla takanapäin ja päästään keskittymään katon tekoon. Kun katto on päällä, on enää kalusteasennukset ja viimeisenä tietysti robotin asennus. Sen jälkeen mammat pääsevat tutustelemaan uuteen elämäntyyliinsä, jossa kaikki on vapaata. Saa vapaasti käydä syömässä, vapaasti nukkua, vapaasti käydä lypsyllä ja kesällä myös vapaasti käydä ulkona. Tätä unelmaa kohti on tehty jo yli kymmenen vuotta töitä, joten ihanaa että vihdoin ja viimein haave uudesta navetasta toteutuu! Sen jälkeen päästäänkin keskittymään seuraaviin projekteihin, eli taloremppaan ja konehallin rakennukseen, sillä karu tosiasia on se että ei työt tekemällä lopu.

Koirien kanssa on touhuttu taas vähän sitä ja tätä! Roon PLL-testistä tuli tulos ja se oli n/n, eli Roo ei ole kantaja eikä "at risk". Elman kuparitoksikoosigeenitestin tulos tuli myös ja senkin tulos oli normaali, ei kantaja eikä "riski sairastua". Elma kävi myös silmätarkissa ja silmät olivat kunnossa, eli tulos oli OK. Ensi viikolla onkin lisää silmätarkastuksia tiedossa. :) Nyt on ollut mahtavat kelit, välillä vähän pakkasta ja välillä taas lämmintä syysaurinkoa. Pikkusen päästiin jo nauttimaan talvesta, kun muutaman päivän ajan oli maa valkea ja pakkasta parhaillaan melkein -15 astetta. Koirien kanssa käytiin pelto- ja metsälenkeillä ja samalla huomattiin että peura ja hirvikanta täällä on kyllä voimissaan, jälkiä meni ristiin ja rastiin pelloilla.

Näyttelyilmoittautumisia on laiteltu menemään ja ensimmäistä kertaa elämässä ei enää tarvitse laskea montako tuntia on varaa palkata maksullista lomitusta navettaan että pääsee reissuun. Aika vapauttava tunne!!! Vähän aikaa sitten kävi juuri niin, että olin varannut lomittajan kolmeksi päiväksi ja edellisenä iltana soitettiin lomatoimistosta että lomittaja on kuumeessa eikä pääse tulemaan.

Pentuja ihastellessa on ollut aikaa laitella ensi vuoden suunnitelmia jo alustavasti kalentereihin ylös. Sohvin kanssa olisi tarkoitus käydä MEJÄ-kokeissa ja Leolle on suunnitteilla vähän erilaiset kokeet, mutta niistä lisää sen jälkeen kun herra on luustokuvattu terveeksi. Lisäksi on enää muutama viikko siihen kun saan ihanan ystäväperheeni Etelä-Suomesta ihan tänne "meidän hoodeille" ja päästään koirailemaan yhdessä oikein urakalla.

koti.JPGkoti_2.JPGkoti_3.JPGkoti_4.JPG


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini