Syksyä!

Perjantai 29.9.2017 klo 8:32


Voi apua, niin paljon on taas ehtinyt tapahtua että mistähän päästä aloittaisinkaan.. No, kokeillaanpas edes jotain kaivella muistilokeroista.

Navetan rakentaminen edistyy mukavasti, puolet pohjista on nyt valettu ja seinät alkaa nousta pystyyn. Kattovärkit tulee lokakuun lopussa eli siihen mennessä pitää olla seinät valmiina ja lattiat kokonaan valettuina. Onneksi meillä on ihanan reipas ja osaava timpuri kaverina, koska samaan aikaan kun uutta rakennetaan niin pitää tietysti hoitaa ns. norminavetta, tehdä rehua, puida, kuivata jyvät, säkittää niitä, kerätä paalia, ruokkia ulkona olevat hiehot jne. Siihen kun lisätään lapset, kotityöt, lemmikit ja kaikki paperishow niin pikkusen meinaa tunnit loppua vuorokaudesta kesken. Mutta väliaikaista kaikki on vaan, joten jaksetaan ja painetaan täysillä loppuun asti. Jouluun mennessä pitäisi jo kummasti helpottaa... Tällä viikolla kävi ympäristölupatarkastaja tekemässä meidän hakemasta ymppiluvasta tarkastuskäynnin ja pankilta kävi myös kaksi maatalouspuolen ammattilaista katsomassa että mitä on saatu aikaan ja miten projekti etenee. Nyt pitäisi vielä hommata tuo robotti huoltoon, että olisi puhdas ja desinfioitu sitten kun navetta alkaa olla valmis.

Ja sitten koirauutisiin..

Badding-pentueesta suurin osa on jo lähtenyt omiin koteihinsa. Ihan hirveän hyvä idea laittaa muuten koiraparan nimeksi Haapatassun Pilvet Karkaa Niin Minäkin. :D No, toivottavasti nimi EI ole enne. Koirien kanssa nautitaan nyt pienestä näyttelytauosta, mikä on ihan tervetullut koska koko kesä on menty melko lujaa paikasta toiseen. Ensi vuoden näyttelykalenteri on jo tehty ja ensimmäisiin näyttelyihin jo ilmottautumiset heitelty sisään. Kierretään melko kattavasti ympäri Suomen ensi vuoden aikana, joten tulkaapa ihmeessä jututtamaan jos bongaatte jostain kehän reunalta notkumasta.

Käytiin muuten sessukoiden kanssa taas vähän luonnetesteissä! Testattiin kolme koiraa, eli Peppi, Remu ja Martta. Miljoona kuvaa on reissulta, laittelen jossain vaiheessa niitä paremmin tulemaan. Haapatassun Donna Summer eli Peppi sai 125 pistettä, Haapatassun Daniel Craig eli Remu sai 123 pistettä ja Annline´s Extra Love Crystal eli Martta sai 140 pistettä. Varsin hienosti siis vedettiin, kiitos aktiivisille kasvatinomistajille että saavuitte paikalle!!!

Näyttelyissä käytiin syyskuussa Muuramessa ja Äänekoskella. Matkoilta tarttui mukaan  kaikkea laidasta laitaan, eehoota, eriä, kilpailuluokkien voittoja, ja pari ROP-sijaa pentuluokissa. Helga Hipinsyöjä, rakas möhkömme oli Äänekoskella bernhandilaisten ROP-pentu, samoiten Haapatassun Hulina oli pembrokeissa ROP-pentu. H. Hulinalla eli Ritalla oli urospentu vastassaan, eli ei ihan automaatioROP ollut, mutta Helga oli ainoa pentu.

Ensi vuosi siintää jo aika likellä, enää muutama hassu kuukausi tätä vuotta jäljellä. Ensi vuodeksi on suunnitteilla kaikkea kivaa, niin kivaa ettei millään jaksaisi odottaa! Niistä kirjoittelen varmasti myöhemmin lisää, kun saan vielä muutamat varmistukset että kaikki menee niinkuin just siellä, eli Strömsössä.

Ai niin joo! Meille odotellaan syntyväksi ensimmäistä englanninkääpiöterrieripentuetta! Olen ihan käsittämättömän onnellinen tästä pentueesta. Tällä äitikoiralla eli Kittyllä oli ensimmäinen pentue reilu vuosi sitten ja siitä katselin kaihoisasti yhtä narttupentua mutta en sitten kuitenkaan edes kysynyt sitä. Nyt sain sitten "tarjouksen" josta en voinut kieltäytyä, joten niinpä tämä äitikoira liiittyi Haapatassulaisten remmiin. Urosvalinta oli loistava, ihana Wincent-herra. Kitty ja Wincent täydentävät toisiaan upeasti ja en malta odottaa että synnytyksen aika koittaa. Näillä pennuilla todennäköisesti on kaikilla jo koti, sillä tuskinpa maltan luopua niistä yhdestäkään...

Käypäs kurkkaamassa, lisäsin uusia syys- ja pentukuvia *tänne* 

Nyt täytyy lähteä aamupuuhiin, vielä yksi kuppi kahvia ja sitten taas mennään iltaan asti.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini