Viikonloppuvieraita

Maanantai 4.12.2017 klo 9:34 - Jenni

Aaaaaai, kattokaa mitä ihania meillä kävi viikonloppuna!
IMG_3835.JPGIMG_3892.JPGIMG_4004.JPG

Kommentoi kirjoitusta.

Synttärihulinaa!

Torstai 30.11.2017 klo 6:13 - Jenni

Tvork´s Winter Fairytale, Luna vietti syntymäpäiviään toissapäivänä ja saavutti veteraani-iän! Onnea rakas Luna ja terveyttä tuleviin vuosiin. Olet ehdottomasti ollut maailman parhain Ensimmäinen Ikioma Koira jonka tyttäremme olisi koskaan voinut saada. IMG_3692.JPG

Enkkupentujen synttäreitäkin vietettiin sunnuntaina, ikää neitosilla on jo kuusi viikkoa! Joulukuun puolella mennään hakemaan terveystarkastuspaperit sekä sirut niskaan ja ja samalla sitten julkistetaan tyttösten viralliset nimet. Nimistä voinee paljastaa sen verran että jos isän nimi on Wildjane´s Winner Takes It All ja emä on Bonwild Rock´N´Roll Music niin teemaa ei ihan hirmuisesti tarvinnut miettiä... :D Myös cardivauvat käyvät samalla sirutuksilla.

IMG_2878.JPG

Kommentoi kirjoitusta.

Kuulumisia

Lauantai 11.11.2017 klo 12:10 - Jenni

Kuulumisia pentulaatikon ääreltä!

Kittyn tehotrio on jo kohta neljän viikon ikäisiä. Ensimmäiset matolääkkeet on siis jo maisteltu ja kiinteisiin ruokiinkin siirrytty joten Kittyn urakka alkaa pikkuhiljaa helpottaa kun vauvat eivät enää ole pelkästään maidon varassa. Pennut alkavat jo käveleskellä ja touhottaa keskenään, joten nyt on meillä menossa kova sosiaalistamisen aika. Onneksi on vapaaehtoisia pennunleikittäjiä omasta takaa ja Elma on aina vapaaehtoinen pikkukakaroiden riepoteltavaksi.

Helmin pennut nauttivat vielä vain syömisestä ja nukkumisesta, silmätkään eivät ole auenneet. Helmi on äärimmäisen hyvä äiti ja hoitaa kakaransa kyllä ihan viimeisen päälle. Enpä oikein osaa kuvailla onko mitään mahtavampaa ääntä mihin yöllä herätä, kuin maitoa mussuttavat koiranpennut... Tuskinpa on.

Navettaprojekti on edennyt taas ihan huimin harppauksin! Toissailtana lähti rekkalastillinen kattotuoleja Etelä-Suomesta kohti Kakkostietä ja perjantaiaamun ylipitkä kuorma oli perillä. Meille tulee navettaan leveimmät kattotuolit mitä saa valmistaa, sen takia niitä ei ihan joka tehtaalta saanut tilattua. Mutkien kautta saatiin kuorma purettua ja ollaan taas askeleen lähempänä valmista navettaa. Valuhommia on tehty taas useampaankin otteeseen, joten ne alkavat pikkuhiljaa olla takanapäin ja päästään keskittymään katon tekoon. Kun katto on päällä, on enää kalusteasennukset ja viimeisenä tietysti robotin asennus. Sen jälkeen mammat pääsevat tutustelemaan uuteen elämäntyyliinsä, jossa kaikki on vapaata. Saa vapaasti käydä syömässä, vapaasti nukkua, vapaasti käydä lypsyllä ja kesällä myös vapaasti käydä ulkona. Tätä unelmaa kohti on tehty jo yli kymmenen vuotta töitä, joten ihanaa että vihdoin ja viimein haave uudesta navetasta toteutuu! Sen jälkeen päästäänkin keskittymään seuraaviin projekteihin, eli taloremppaan ja konehallin rakennukseen, sillä karu tosiasia on se että ei työt tekemällä lopu.

Koirien kanssa on touhuttu taas vähän sitä ja tätä! Roon PLL-testistä tuli tulos ja se oli n/n, eli Roo ei ole kantaja eikä "at risk". Elman kuparitoksikoosigeenitestin tulos tuli myös ja senkin tulos oli normaali, ei kantaja eikä "riski sairastua". Elma kävi myös silmätarkissa ja silmät olivat kunnossa, eli tulos oli OK. Ensi viikolla onkin lisää silmätarkastuksia tiedossa. :) Nyt on ollut mahtavat kelit, välillä vähän pakkasta ja välillä taas lämmintä syysaurinkoa. Pikkusen päästiin jo nauttimaan talvesta, kun muutaman päivän ajan oli maa valkea ja pakkasta parhaillaan melkein -15 astetta. Koirien kanssa käytiin pelto- ja metsälenkeillä ja samalla huomattiin että peura ja hirvikanta täällä on kyllä voimissaan, jälkiä meni ristiin ja rastiin pelloilla.

Näyttelyilmoittautumisia on laiteltu menemään ja ensimmäistä kertaa elämässä ei enää tarvitse laskea montako tuntia on varaa palkata maksullista lomitusta navettaan että pääsee reissuun. Aika vapauttava tunne!!! Vähän aikaa sitten kävi juuri niin, että olin varannut lomittajan kolmeksi päiväksi ja edellisenä iltana soitettiin lomatoimistosta että lomittaja on kuumeessa eikä pääse tulemaan.

Pentuja ihastellessa on ollut aikaa laitella ensi vuoden suunnitelmia jo alustavasti kalentereihin ylös. Sohvin kanssa olisi tarkoitus käydä MEJÄ-kokeissa ja Leolle on suunnitteilla vähän erilaiset kokeet, mutta niistä lisää sen jälkeen kun herra on luustokuvattu terveeksi. Lisäksi on enää muutama viikko siihen kun saan ihanan ystäväperheeni Etelä-Suomesta ihan tänne "meidän hoodeille" ja päästään koirailemaan yhdessä oikein urakalla.

koti.JPGkoti_2.JPGkoti_3.JPGkoti_4.JPG

Kommentoi kirjoitusta.

Lokakuuta

Lauantai 28.10.2017 klo 9:12 - Jenni

Päivitelläänpäs lokakuun kuulumisia. :)

Navettaprojekti edistyy niin että enää puuttuu puolet lattianvaluista ja katto. Kattovärkit tulevat ensi viikolla, joten sitten päästään tekemään siistejä sisähommia ja päästään laittelemaan parsikalusteita paikoilleen. Käyttöönotto siirtyy ensi vuoden puolelle, koska NHK:n huolto ei ehdi tulla asentamaan robottia ennen joulua, joten tänä vuonna päästään vielä joulunakin nauttimaan kyykkylypsystä. :D

Sunnuntaina 15.10 syntyivät meidän ensimmäiset enkkuterrierikakarat! Kitty aloitti synnytyksen viiden aikaan aamulla. Pyhäjärven eläinlääkäristäkin käytiin hakemassa vähän vauhtia kun pentu numero 2 oli niin hassussa asennossa tulossa ulos. Onneksi Marian sai vedettyä pennun ulos niin että leikkausta ei tarvittu. Sen jälkeen vastaanotolla syntyi pentu nro 3 ihan luonnollisesti ja sitten ajeltiin kotiin jatkamaan synnytystä. Pentu nro 4 ja nro 5 olivat enkelipentuja, todennäköisesti pentu nro 2 oli tukkeena niin kauan että kaksi viimeisintä ehti kuolla. Näitä tulee ja elämä on, ollaan silti todella innoissamme ja kiitollisia näistä kolmestakin vauvasta. Kitty on ihan superäiti, pullukat alkavat painaa jo puoli kiloa ja pikkuhiljaa opettelevat kävelyä. Kaikille pennuille on jo oma koti. :)

Seinäjoki KV:ssä oli tarkoitus käydä huomenna Helgan ja Sohvin kanssa. Jätän kuitenkin reissun tekemättä koska kennelyskää on Vaasan seudulla niin paljon että Vaasan kaupunkikin on siitä jo varoittanut. Koska pennut ovat vasta 2 viikkoa ja Helmin pennut saattavat syntyä minä hetkenä hyvänsä, en ota riskiä että saan pöpön kotiin. Yksikään serti tai roppi ei ole sen arvoinen että pennut saattavat sairastua. Ensi vuoden näyttelyihin on jo ilmoittautumisia heitelty menemään, joten sitten taas nähdään kehän reunoilla!

Viime viikolla meillä oli syyslomavieraita Sipoosta. Kennel Trafoxin Kirsi oli perheineen koko viikon meillä. Tullessaan Kirsi toi kolme neitokakadua, joiden sielunelämään tässä on nyt reilun viikon verran koko perhe tutustuttu. Sunnuntaina perhe Bergdahl pakkasi kimpsut ja kampsut ja suuntasi takaisin Sipooseen, mutta jotain unohtui matkasta...IMG_0663.JPGIMG_0274.JPGIMG_0398.JPGIMG_1007.JPGIMG_1035.JPGIMG_1062.JPG

Kommentoi kirjoitusta.

Syksyä!

Perjantai 29.9.2017 klo 8:32

Voi apua, niin paljon on taas ehtinyt tapahtua että mistähän päästä aloittaisinkaan.. No, kokeillaanpas edes jotain kaivella muistilokeroista.

Navetan rakentaminen edistyy mukavasti, puolet pohjista on nyt valettu ja seinät alkaa nousta pystyyn. Kattovärkit tulee lokakuun lopussa eli siihen mennessä pitää olla seinät valmiina ja lattiat kokonaan valettuina. Onneksi meillä on ihanan reipas ja osaava timpuri kaverina, koska samaan aikaan kun uutta rakennetaan niin pitää tietysti hoitaa ns. norminavetta, tehdä rehua, puida, kuivata jyvät, säkittää niitä, kerätä paalia, ruokkia ulkona olevat hiehot jne. Siihen kun lisätään lapset, kotityöt, lemmikit ja kaikki paperishow niin pikkusen meinaa tunnit loppua vuorokaudesta kesken. Mutta väliaikaista kaikki on vaan, joten jaksetaan ja painetaan täysillä loppuun asti. Jouluun mennessä pitäisi jo kummasti helpottaa... Tällä viikolla kävi ympäristölupatarkastaja tekemässä meidän hakemasta ymppiluvasta tarkastuskäynnin ja pankilta kävi myös kaksi maatalouspuolen ammattilaista katsomassa että mitä on saatu aikaan ja miten projekti etenee. Nyt pitäisi vielä hommata tuo robotti huoltoon, että olisi puhdas ja desinfioitu sitten kun navetta alkaa olla valmis.

Ja sitten koirauutisiin..

Badding-pentueesta suurin osa on jo lähtenyt omiin koteihinsa. Ihan hirveän hyvä idea laittaa muuten koiraparan nimeksi Haapatassun Pilvet Karkaa Niin Minäkin. :D No, toivottavasti nimi EI ole enne. Koirien kanssa nautitaan nyt pienestä näyttelytauosta, mikä on ihan tervetullut koska koko kesä on menty melko lujaa paikasta toiseen. Ensi vuoden näyttelykalenteri on jo tehty ja ensimmäisiin näyttelyihin jo ilmottautumiset heitelty sisään. Kierretään melko kattavasti ympäri Suomen ensi vuoden aikana, joten tulkaapa ihmeessä jututtamaan jos bongaatte jostain kehän reunalta notkumasta.

Käytiin muuten sessukoiden kanssa taas vähän luonnetesteissä! Testattiin kolme koiraa, eli Peppi, Remu ja Martta. Miljoona kuvaa on reissulta, laittelen jossain vaiheessa niitä paremmin tulemaan. Haapatassun Donna Summer eli Peppi sai 125 pistettä, Haapatassun Daniel Craig eli Remu sai 123 pistettä ja Annline´s Extra Love Crystal eli Martta sai 140 pistettä. Varsin hienosti siis vedettiin, kiitos aktiivisille kasvatinomistajille että saavuitte paikalle!!!

Näyttelyissä käytiin syyskuussa Muuramessa ja Äänekoskella. Matkoilta tarttui mukaan  kaikkea laidasta laitaan, eehoota, eriä, kilpailuluokkien voittoja, ja pari ROP-sijaa pentuluokissa. Helga Hipinsyöjä, rakas möhkömme oli Äänekoskella bernhandilaisten ROP-pentu, samoiten Haapatassun Hulina oli pembrokeissa ROP-pentu. H. Hulinalla eli Ritalla oli urospentu vastassaan, eli ei ihan automaatioROP ollut, mutta Helga oli ainoa pentu.

Ensi vuosi siintää jo aika likellä, enää muutama hassu kuukausi tätä vuotta jäljellä. Ensi vuodeksi on suunnitteilla kaikkea kivaa, niin kivaa ettei millään jaksaisi odottaa! Niistä kirjoittelen varmasti myöhemmin lisää, kun saan vielä muutamat varmistukset että kaikki menee niinkuin just siellä, eli Strömsössä.

Ai niin joo! Meille odotellaan syntyväksi ensimmäistä englanninkääpiöterrieripentuetta! Olen ihan käsittämättömän onnellinen tästä pentueesta. Tällä äitikoiralla eli Kittyllä oli ensimmäinen pentue reilu vuosi sitten ja siitä katselin kaihoisasti yhtä narttupentua mutta en sitten kuitenkaan edes kysynyt sitä. Nyt sain sitten "tarjouksen" josta en voinut kieltäytyä, joten niinpä tämä äitikoira liiittyi Haapatassulaisten remmiin. Urosvalinta oli loistava, ihana Wincent-herra. Kitty ja Wincent täydentävät toisiaan upeasti ja en malta odottaa että synnytyksen aika koittaa. Näillä pennuilla todennäköisesti on kaikilla jo koti, sillä tuskinpa maltan luopua niistä yhdestäkään...

Käypäs kurkkaamassa, lisäsin uusia syys- ja pentukuvia *tänne* 

Nyt täytyy lähteä aamupuuhiin, vielä yksi kuppi kahvia ja sitten taas mennään iltaan asti.

Kommentoi kirjoitusta.

Heippa!

Perjantai 8.9.2017 klo 9:58 - Jenni

Me täällä kovasti jo kasvetaan, muutama päivä ja ollaan jo kuusviikkosia! Madotukset on taas takana ja ensi viikolla lähdetään hakemaan eläinlääkäriltä sirua niskaan ja sitten laitellaan rekisteripaperit tilaukseen. Kuten kuvista näkyy, aika touhukkaita ovat jo nämä vauvat. Kerttu-äitiä ei terävähampaiset jälkeläiset enää juurikaan kiinnosta, pari kertaa päivässä käy imettämässä mutta muuten on vallan tyytyväinen siihen että joku muu, eli yleensä Elma-bedlington on näiden kauhukakaroiden retuutettavana. Pentureput ovat myös saapuneet, joten jokainen pikkurakkaus saa taas repullisen tavaraa lähtiessään kohti Omaa Kotia.

IMG_6747.JPG

IMG_6764.JPG

IMG_6807.JPG

Kommentoi kirjoitusta.

Baddingit kohta 5 viikkoa

Lauantai 2.9.2017 klo 13:55

Niin ne lapset kasvaa, ikää mittarissa kohta 4 viikkoa! Hurjaa! Yksi narttupentu on vielä vailla omaa kotia, joten saapi soitella jos on elämässä yhden cardivauvan mentävä kolonen. :)

IMG_5713.JPG

Kommentoi kirjoitusta.

Vauvat 3 viikkoa

Maanantai 21.8.2017 klo 21:48 - Jenni

Tänään Kertun ja Sakun pikkumönkijät täyttivät 3 viikkoa. On ne kuulkaa ihania! Nyt on jo kaikilla silmät auki ja pikkuhiljaa alkavat tutustua ympäröivään maailmaan. Viikon lopulla aloitellaankin säiden salliessa ulkoiluhommat äitikoiran kanssa. Tällä hetkellä vapaana on kolme tyttöä, väreistä en osaa sanoa vielä että brindlejä vai trikkejä. Nyt iltapalalle, näihin kuviin ja tunnelmiin...

IMG_5007.JPG

IMG_5072.JPG

Kommentoi kirjoitusta.

Kesän kuulumiset

Torstai 3.8.2017 klo 10:58 - Jenni

Heippa piiiitkästä aikaa!

Kesä maalla on yleensä aika työntäyteinen ja täynnä hulinaa, mutta tämä kesä vetääkin sitten oikein kunnon pohjat kiireellisyyden suhteen. :D Navetan rakennus, parhaimmmillaan 5 hoitokoiraa, koiranäyttelyt, normaalit navettatyöt, rehunteko, heinänteko sekä ns. "normaali" elämä täyttävät päivän niin että koneelle ei vaan ehdi istahtaa, muutakuin laskuja maksamaan. Kännykässä onneksi kulkee face mukana, joten Haapatassun kennelin facesivuille onkin sitten tullut päiviteltyä vähän tiuhempaan tahtiin kuulumisia.

Tiivistettynä voisin sanoa että kuluva kesä on ollut ihana. Ihana kun tietää että syksymmällä helpottaa, saadaan lehmille uudet tilat, saadaan robotti lypsämään ja saadaan omaa aikataulua paljon vapaammaksi, enää ei tarvitse kellon kanssa juosta navetassa vaan saa mennä silloin kun huvittaa. Koirien kanssa on puuhattu vaikka ja mitä, on uitu, on paimennettu, on käyty näyttelyissä, on treffailtu kasvatteja, on käyty onkimassa, metsäreissuilla ja vähän joka paikassa. Näyttelytuloksia en ole ehtinyt päivitellä tänne ollenkaan, laitan näyttelytuloksia ajantasalle aina sadepäivinä. Jos nyt jotain tiivistettynä kertoisin, niin Leo sai ekan sertinsä Ylivieskasta ja oli VSP, Martta ekan sertinsä Haapajärveltä ja oli VSP, Elmo Haapajärvellä ROP ja Low valioitui Haapajärvellä ja oli Oulussa ROP. Tuloksia on muitakin pitkä liuta, mutta kun meillä ei elämä pyöri pelkästään näyttelyiden ympärillä, niin niitä ehtii laitella sitten myöhemminkin. Nyt nautitaan kesästä!

Maanantaina saimme ihania vieraita Sipoosta, Kennel Trafoxin Kirsi sekä pojat + koirat tulivat kylään. Ja kuinkas sattuikaan että samana päivänä Kerttu-cardigan päätti synnyttää. Tuloksena kymmenen kaunista ja anatomisesti erittäin kivannäköistä pentua joista yksi oli enkelipentu. Nyt on tuhinaa ja tuisketta pentulaatikossa. Kerttu on mitä parhain äitikoira. Hoitaa kakaransa niin hyvin että riittää kun kannan selkä vääränä ruokaa eteen ja vaihtelen puhtaat alustat. Kaikki on mennyt kuin oppikirjoista. Kiitos Kirsi ja pojat käynnistä, olette erittäin tervetulleita uudelleen, ihan milloin vain. :)

Päivittelin kuvasivustoakin ja laitoin TÄNNE kuvia tältä kesältä. Saa käydä kurkistelemassa meidän arkea. Ihanaa raskasta arkea josta päivääkään en pois vaihtaisi.

Kertun pennut kuvaan tänään ja yritän saada huomisen aikana päivitettyä kuvia tänne. Tällä hetkellä ihan satavarmasti on varattuna 3 ja loppujen kuuden kodeista päätetään sitten kun ensin tavataan perheet jotka pennun haluaisivat. Sähköposteihin koitan saada vastattua tämän ja huomisen päivän aikana. Tälle päivälle on ohjelmassa myös hurjan mielenkiintoista veroilmoituksen tekoa, joten saa nähdä paljonko se syö aikaa. Tässäpä taas tärkeimmä!

IMG_2527.JPGIMG_2729.JPGIMG_2830.JPG

Kommentoi kirjoitusta.

Heppahulinaa!

Tiistai 20.6.2017 klo 9:13 - Jenni

Voi mikä kesäloman aloitus!

Melkein kahden vuoden tauon jälkeen tallista kuuluu taas hörinää...

Saanko esitellä, Sirkka-poni 21 v ja torinhevonen Airy 23 v. Apua, nämä on niin ihania että en kestä!!! Sirkalla on säkää huimat 90 cm ja Airyllä 165 cm. Sydämet täyttä kultaa molemmilla.

IMG_7229.JPG

IMG_8080.JPG

Kommentoi kirjoitusta.

Kesäkesäkesä!!!

Perjantai 26.5.2017 klo 10:08 - Jenni

Voi vitsit mitkä ilmat! Lämpöä ja auringonpaistetta on riittänyt niin että koirien kanssa on käyty viilentymässä melkein joka päivä. Pennunkatsojia on riittänyt ja kaikki pennut on nyt alustavasti varattuja. Pennut on taas madotettu ja sisäsiisteyskoulutus jo hienosti aloitettu. Ensi viikolla saadaan sirut niskaan ja sitten rekisteripaperit tilaukseen. Mutta nyt näihin kuviin ja näihin tunnelmiin, me lähdetään nyt kesäkukkien istutukseen. :)

IMG_3106.JPGIMG_3444.JPGIMG_4659.JPGIMG_4682.JPG

Kommentoi kirjoitusta.

Vauvat kohta 5 viikkoa!

Torstai 18.5.2017 klo 11:37 - Jenni

Ihanilla cardivauvoilla ikää jo kohta 5 viikkoa. Niin se aika liitelee eteenpäin. Pennunkatsojia on käynyt jo useita ja viikonloppuna on taas aika jolloin useampi perhe tulee tapaamaan mahdollista tulevaa perheenjäsentään.

5 viikkoiset cardikakarat ovat jo aika touhukkaita. Niistä lähtee ääntä, ne murisevat, haukkuvat, nujuavat keskenään, pissaavat ja kakkaavat. Ja nukkuvatkin välillä.

Viime viikolla aloitettiin ulkoilut, vaikkakin sää aika epävaakata onkin. Aamulla ei tiedä miltä maisema näyttää, paistaako aurinko vai onko maassa 5 cm lunta. Ensi viikolla käydäänkin eläinlääkärin tarkastuksessa ja saadaan sirut niskaan, sitten rekisteripaperit Kennelliitolta tilaukseen ja ei muuta kuin kotiinpääsyä odottamaan!

Meillä onkin ollut taas melko touhukasta aikaa, Kamu-shiba tuli Urmaksen ja Kertun lisäksi hoitoon ja lisäksi normaalit maatilan kevättyöt alkaa painaa päälle. Kunhan peltohommat saadaan tehtyä niin sitten aloitellaankin navetanrakennusta, eli minut saa jopa normaalia huonommin kesän aikana puhelimella kiinni. :D Jouluun mennessä meillä sitten lehmät lypsää robotti ja pääsen paremmin koirien kanssa kiertämään sekä näyttelyissä että muissa koiraharrasteissa eikä navettatyöt ole enää niin kellontarkkaan tehtävänä.

Kulottamassakin on käyty koirien kera useampanakin iltana, samalla reissulla rohkeimmat kävivät jo heittämässä talviturkkinsa joessa. Illat on jo ihanan pitkään valoisia ja viime yönäkin yhden aikaan pesin pari koiraa jotta saataisiin pohjavilla kunnolla irtoamaan ja tämä ihana karvashow sisällä päättyisi joskus. Edes hetkeksi. :D

IMG_0672.JPGIMG_1019.JPGIMG_1044.JPGIMG_1046.JPGIMG_1077.JPGIMG_1293.JPGIMG_1443.JPG

Kommentoi kirjoitusta.

2.5.2017

Tiistai 2.5.2017 klo 8:59 - Jenni

Heippa taas!

Paljon on ehtinyt tapahtua viime päivityksen jälkeen.

Australiankarjakoira Roo kävi läpivalaisussa loistavin tuloksin, lonkat B/B ja kyynärät 0/0. Roolle on pentuesuunnitelmat tehty ja julkaisen tiedot tulevasta pentueesta tämän viikon aikana. Pentuja odotellaan syntyväksi 2017 vuoden loppupuolella.

Haapatassun Baarikärpänen eli Andy kävi myös läpivalaisussa sekä silmätarkeissa. Tuloksena C/C sekä 0/0. Silmistä löytyi kolme ylimääräistä ripseä, eli lievä distchiasis. Andy on harkiten käytettävissä jalostukseen terveille, reippaille nartuille.

Gööttipoika Leo starttasi näyttelynsä hienosti 29.4.2017 Kiuruveden ryhmiksestä. Leo oli junnuluokassa, sai EH:n ja oli kilpailuluokan kolmas. 1.5 Leo oli Hankasalmen ryhmiksessä junnuluokan ykkönen, laatuarvosanalla EH. Kuvia ei valitettavasti ole koska olin yksin liikenteessä. Myös Elma oli Kiuruveden ryhmiksessä, nuorten luokassa ja sai arvosanakseen H:n.

Pennut kasvavat jo kohisten! Bettyn pennuilla on jo ikää mittarissa 2 viikkoa ja Annin pennut tulevat nyt huomenna 2 viikkoa. Vielä muutama soopelinarttu vapaana.

Huhtikuulle järjestimme tuttuun tapaan Petotestin. Päivä oli aivan mahtava, paljon ihania koiria ja loistavia testejä! Monia erirotuisia koiria ja monia erilaisia reaktioita tuli nähtyä. Meidän porukasta testattiin Rita, Helga sekä Elma. Suosittelen lämpimästi katsomaan videot. Elman testi meni juuri niinkuin ajattelinkin, paljon ääntä ja paljon nopeita liikkeitä! :D On se maanmainio koira. Helgaa Asko kehui kovasti, meinasi että tällaisella pääkopalla varustetun koiran kanssa tulee elämä olemaan melko helppoa. Toivon totisesti niin, olisi aika ikävää olla 70 kiloisen koiran omistaja mikäli se pääkoppa ei olisi kunnossa.

Sähköpostit vilkaisen taas tänään, vapunaika oli niin kiireistä että en ehtinyt koneelle istua ollenkaan, joten anteeksi jo etukäteen jos joku on joutunut vastausta odottamaan.

IMG_8505.JPG

IMG_8512.JPG

IMG_8561.JPG

Kommentoi kirjoitusta.

Vauvoja!

Perjantai 21.4.2017 klo 8:15 - Jenni

Nyt on pentulaatikossa mönkijöitä!

Vime lauantaina Betty ja Remu saivat 8 ihanaa cardivauvaa. Keskiviikkona Anni pyöräytti 7 elävää ja 3 enkelinä syntynyttä pentua. Keskiviikkoaamun myös Helmi sai kaksi vauvaa, valitettavasti kumpikin syntyi kuolleena. Ikävää, mutta normaalia luonnonvalintaa joka ei surkuttelemala muutu miksikään.

Noh, nyt sitten niitä valokuvia! Tässäpä niitä tulee!

IMG_8371-001.JPGIMG_8375-001.JPGIMG_8384-001.JPGIMG_8388-001.JPG

Kommentoi kirjoitusta.

Vauvakuumetta!!!

Torstai 6.4.2017 klo 15:47 - Jenni

Heippa taas!

Niinhän siinä kävi että onnistuin sitten hajottamaan myös sen varaläppärin! Sain siis kahdesta läppäristä kiintolevyt rikki viikossa. Tekniikan ihmelapsi siis. No, nyt on uusi kone käytössä ja lupasivat Veikon Koneessa että kestää vähän kovempaakin käyttöä. Harmi vain että siellä meni sellaisiakin valokuvia joita en ollut ehtinyt vielä julkaista, mutta eipä se maailma siihen kaadu.

Täällä siis odotellaan kovasit vauvojen syntymää. Helmillä on tänään tiineysvuorokausi 58, eli ei enää montaa vuorokautta mene että tavataan uudet Haapatassulaiset! Aina yhtä jännittävää aikaa.

Nyt meillä alkoikin pihassa mahdoton mulistus, tehdään koirille uudet tarhat ja samalla laajennetaan pihaa, joten pihassa riittää nyt vilskettä kun isäntä pistää kaivurilla pihaa uuteen uskoon. Mutta kiva saada suunniteltuja projekteja eteenpäin.

Olen saanut paljon sähköposteja, kiitos niistä. Vastaan niihin viimeistään huomenna.

Tässä täysin muokkamatomia kuvia eilisaamulta. Kyllä maaseudulla asumisessa vaan on puolensa...

IMG_7492.JPG

IMG_7496.JPGIMG_7500.JPGIMG_7507.JPG

Kommentoi kirjoitusta.

Viikonloppuvierailijoita

Tiistai 28.3.2017 klo 9:20 - Jenni

Vaan olipa meillä mukava viikonloppu! Meillä oli vierailemassa Rafi, Remu ja Andy. Kyllä piisas elämää mökissä! Sattu vielä niin mahtavat kestohanget, että yksi päivä me melkein asuttiin pellolla koirien kanssa. Onneksi oli navetassa ihana lomittaja niin ei työtkään päässy haittaamaan harrastusta. Kaikki pojat lähti sunnuntaina koteihinsa ja kyllä piti sunnuntai-iltana ihan miettiä että otinko mä oikeesti jo kaikki koirat sisälle ja hoidinko ja ruokinko, kun tuntu niin pieneltä oma koiraporukka. 

Mun oma tietokone sano työsopimuksena irti sunnuntaina ja lähti eilen huoltoon. Nyt mulla on käytössä muksujen läppäri, mutta tämä on ihan turkasen iso, hidas ja kömpelö, joten ei auta kuin toivoa että saisin oman koneen mahdollisimman nopeasti takaisin! Ensi viikolla pitäisi syntyä ensimmäisten cardiganvauvojen. Huhhuh, pikkuhiljaa alkaa jo taas jännittää. Se tietää unettomia öitä ja valvomista, mutta on se vain sen arvoista. Helmi on jo ihan jäätävän iso, joten uskoisin että useampi pentu sieltä tulee. Ikinä ei voi tietää mitä tapahtuu ja elämässä ei kaikki mene kuin Strömsössä joten parempi kun ei nuolaise ennenkuin tipahtaa. 

Tässäpäs kuvia mahtavalta kestohankipellolta. Eilen satoikin sopivasti vettä ja yöllä tuli lunta, joten loppuviikon pakkaset pitävät huolen siitä että samasta puuhasta saamme nauttia vielä jatkossakin!

17492473_1631127863568246_423688258103982575_o.jpg17492514_1631127950234904_3214505823427447752_o.jpg17492609_1631127610234938_431499138408936870_o.jpg17492878_1631124080235291_8489054972189749223_o.jpg17493207_1631124040235295_5935094506495158305_o.jpg17545434_1631127400234959_2866781734477990503_o.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Kevättä!

Perjantai 17.3.2017 klo 10:45

IMG_5001.JPG
IMG_5034.JPGIMG_5069.JPGIMG_5167.JPGIMG_5257.JPGIMG_5554.JPG
Keväästä on nautittu taas ja ulkoiltu useita kertoja päivittäin. Tiistaina oli koirilla taas koirilla oikein juhlapäivä. Mikälie-sonni lähti edellisellä viikolla kaupunkireissulle, eli matkusti Herra Snellmannin kyydillä Pietarsaareen ja palasi tiistaina kahdeksassa pahvilaatikossa takaisin. Koirille näistä laatikoista oli kolme, tarkoittaa siis että herkkupäiviä on tiedossa vielä tuleville viikoillekin.

Kommentoi kirjoitusta.

10.3.2017

Perjantai 10.3.2017 klo 12:15 - Jenni

Vauvat tänään 8 viikkoa. Osa naperoista ovat menneet jo omiin koteihinsa, kotona on vielä Rita ja Reino. Oli taas ihana löytää juuri oikeat kodit jokaiselle pennulle, toivon teille kaikille ihanaa loppuelämää ja onnellisia hetkiä oman perheenne kanssa.

Täällä on ollut tällä viikolla hiihtoloma. On siis hiihdetty, laskettu mäkeä, herkuteltu, laiskoteltu ja touhuiltu koirien kanssa. Ihana viikko kaiken kaikkiaan.

Viime viikolla lampaatkin pääsivät taas ulkoruokintaan, ne osaavatkin ottaa tilanteesta ilon irti ja ovat melko tehokkaasti saaneet levitettyä kokonaisen olkipaalin, kyllä siellä kelpaa rouvien köllötellä.

Tässäpäs pari räpsäytystä Ritasta ja Reinosta, sekä tietysti Helgasta. :) Päivitän kuvasivuston tässä joku ilta, sieltä puuttuukin taas iso läjä kuvia!

Ensi viikolla ultraillaan mammoja. Erittäin todennäköisesti meille on tulossa huhtikuun puolesta välistä eteenpäin kolmesta eri yhdistelmästä pentuja. Väreinä on trikkiä, blue merleä, punaista ja brindleä. Ihana kevät tulossa!!! Sähköpostia saa laittaa ja soittaakin saa mikäli tuntuu siltä että omaan elämään mahtuisi corginkokoinen puuttuva palanen.

IMG_3512.JPGIMG_4371-001.JPGIMG_4458.JPGIMG_4470.JPGIMG_4488.JPGlampaat.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Passikuvat

Sunnuntai 26.2.2017 klo 16:42 - Jenni

6 viikkoa täynnä! Sen kunniaksi räpsästiin passikuvat, olkaapa hyvä.

IMG_2613.JPG

IMG_2632.JPG

IMG_2646.JPGIMG_2657.JPGIMG_2678.JPG

Kommentoi kirjoitusta.

Kevään komein päivä

Torstai 23.2.2017 klo 7:31 - Jenni

Ei sanoja...

IMG_2178.JPGIMG_2336.JPGIMG_2443.JPGIMG_2510.JPGIMG_2528.JPG

Kommentoi kirjoitusta.

Vanhemmat kirjoitukset »